Gotrade Racing

Rally Saturnus: Smola za Jerama in Lapajneta

saturnus2010-3

Ta vikend je potekal 33. Rally Saturnus, drugi rally za slovensko državno prvenstvo, ki je štel tudi za evropski FIA pokal, koeficient 10. Tekmovalci so morali v treh dneh opraviti z 630 kilometrov dolgo traso od tega 214 kilometrov hitrostnih preizkušenj. Že tradicionalno zahteven rally z veliko pastmi, spremenljivim oprijemom in vremenskimi razmerami je štartalo 69 posadk.

Marko Jeram in Simon Lapajne sta že prvi dan začela rally zelo agresivno in na prvi hitrostni preizkušnji, t.i. Superspecialu, ki je potekal na makadamski podlagi, osvojila 8 mesto v generalni razvrstitvi in prvo mesto me vozili gnanimi na prednji par koles.

Tudi naslednji dan sta že zjutraj štartala na vso moč in po 6 HP držala 11. mesto v generalni razvrstitvi in drugo mesto med vozili gnanimi na sprednji pogon. Žal pa je na 7. HP na njunem avtomobilu odpovedala polos in tako sta morala zaključiti tekmovalni dan.

Tretji, zadnji dan rallyja sta Jeram in Lapajne štartala po pravilih "super rally" in tako z 15 minutnim pribitkom nadaljevala rally. Odlično sta odpeljala prvi dve hitrostni preizkušnji, nato pa ju je dokončno zaustavila tehnika, ponovno z enako okvaro polosovine.

Marko Jeram:
"Seveda z rallyem vsekakor nisem zadovoljen, saj sem planiral odpeljati čim več kilometrov hitrostnih preizkušenj in s tem nabrati izkušnje za naslednji rally IRC na Sardiniji. Po drugi strani sem pa zadovoljen da so se tehnične napake pokazale na tem rallyu, ki sem ga uporabljal zgolj za preizkušanje tehnike in nabiranje dirkalnih kilometrov tako bomo  lahko do rallyja na Sardiniji tehnične težave tudi odpravili."

Rezultati in podrobnosti rallya na uradni spletni strani: www.rally-saturnus.si

intercontinental rally challenge
pirelli star driver
fiesta sporting trophy