Gotrade Racing

Kolesarstvo 2015

Poleg tekmovalcev v bencinskih športih, smo v sezoni 2015 lahko spremljali tudi uspehe naših kolesarjev.

Trojica idrijskih kolesarjev se je odpravila v skoraj 1700 km oddaljen Aalborg na severu Danske. Tam je potekalo svetovno kolesarsko prvenstvo za amaterske kolesarje, na katerega so se fantje kvalificirali na letošnjem Maratonu Franja v juniju. 

V Aalborgu se je zbralo več kot 1100 kolesarjev iz 45 različnih držav celega sveta. Alen Štucin in Dejan Poljanec sta v svoji kategoriji dosegla 59. in 68. mesto in tako premagala več kot polovico svoje konkurence. To je uspelo tudi Damjanu Jeramu, ki je v naslednji kategoriji zasedel 63. mesto. Čestitke za dosežene rezultate! Tekmovalci so prekolesarili 164 kilometrov po prostranih ravninah danske dežele. Vse prej kot v pomoč jim je bil pri tem močan veter v bok oziroma v prsa. V cilj so po približno štirih urah in pol prispeli prepihani a kljub temu nasmejani in zadovoljni. Z njimi se je na 5-dnevno potovanje odpravila tudi Monika Lapajne. Poleg kolesarjenja so si vzeli čas tudi za turistične oglede in zabavno druženje.
 
Velja še omeniti, da je generalni zmagovalec tokratnega svetovnega prvenstva Slovenec Igor Kopše.
Že čez leto dni pa bo prilika za nove svetovne zmage, takrat v Perthu v Avstraliji.
 
gotrade racing kolesarstvo1 2015
 
gotrade racing kolesarstvo2 2015

Motokros pokal open R2 2015

Naš tekmovalec Chris Sosolič je letos nastopal v pokalu open R2 v katerem je dosegel tri zmage in dve drugi mesti, tako da je na koncu zmagal v končni razvrstitvi pokala.

gotrade racing sosolic 2015

Državno prvenstvo v rallyju 2015

 Tudi v sezoni 2015 državnega prvenstva v rallyju smo nadaljevali sodelovanje s posadkama Jure Jereb - Jani Drnovšček in Jan Mrak - Luka Kuštrin. Z našo podpodo sta dosegla odlične rezultate - 3. in 4. mesto v končni razvrstitvi divizije 1.

Jure Jereb, Jani Drnovšček, VW Polo 1.4 16V: 3. mesto DP divizija 1 (foto: Uroš Modlic)

gotrade racing jereb 2015

Jan Mrak, Luka Kuštrin, MG ZR 105 / Fiat Panda Kit-car: 4. mesto DP divizija 1 (foto: Branko Frelih)

gotrade racing mrak 2015 

MX - Chris Sosolič

Poleg ekip v rallyju, pa sponzoriramo tudi tekmovalca v motokrosu. To je Chris Sosolič, ki je v sezoni 2014 postal pokalni prvak v kategoriji R3, v letošnji sezoni pa bo napadal vrh v kategoriji R2.

ChirsSosolic2014

Marko Jeram na Malcom Wilson Rallyju 2015

Pretekli konec tedna je Marko Jeram z Nissan Micro nastopil na Malcolm Wilson Rallyju v Veliki Britaniji, ki je del britanskega BTRDA rally prvenstva. Kljub prevračanju na eni izmed hitrostnih preizkušenj, je dosegel četrto mesto v svoji kategoriji.

intercontinental rally challenge
pirelli star driver
fiesta sporting trophy